Lite saker jag fick igår!

Twilightbok på engelska, jag har läst alla så många gånger på svenska och dessutom fick jag som mål på mitt utvecklingssamtal att läsa en bok på engelska, så ska börja läsa denhär nu!
Breaking dawn part 1 på DVD
 
Sen fick jag även en massor av godis haha!
 
 

Ridpass 27/3

Häst: Bella
Övningar/på schemat: Tempoväxlingar och framdelsvändningar
 
Vi började med att skritta ut en kort sväng för att värma upp hästarna lite i skritt. Bella kändes pigg och fin och lyssnade bra på mig. Sedan gick vi in i ridhuset och började jobba hästarna i trav. Vi red på en volt och övade mycket på att öka och minska volten och att öka och minska tempot i traven. Det gick bra, Bella blev lite för framåt ibland och det blev lite svårt att minska tempot, men  efter ett tag funkade det bra.
 
Efter att vi hade gjort några tempoväxlingar till tog vi några galoppfattningar. Galoppen kändes också bra, Bella galopperade på bra och jag hade kontroll på henne. Jag försökte att verkligen komma ner i sadeln i galoppen eftersom jag har lite svårt för det och efter några varv kändes det jättebra!
När vi hade tagit några galoppfattningar gjorde vi några kvartsvändningar runt konor. Det gick ganska bra, ibland lyssnade hon inte riktigt men oftast blev det bra!
 
Det kändes som ett riktigt bra ridpass, jag är nöjd med både mig själv och Bella:)

Glad påsk!

Hoppas ni har haft en jättebra påskafton hittils!
Jag har käkat en massor av godis och varit ute och gett min lilla kaninis ett litet påskägg med morotsslantar, gurkskivor och lite knäckebröd:) Om ni tittade på videoinlägget i inlägget under kanske ni redan vet vad mina planer för dagen är haha, jag ska somsagt packa och äta middag hos farmor. Imorgon åker jag ju till Idre rätt så tidigt tror jag. Nu ska jag fixa lite tidsinställda inlägg!
 

En liten video haha!

Haha snygg bild, jag vet...


Ingen blogglust

Jag har som ni kanske har märkt inte bloggat på några dagar. Det beror på att min blogglust just nu står på noll och jag har inga ideer om vad jag ska blogga om alls. Jag skulle uppskatta om ni som ändå läser min blogg kunde skriva nån liten kommentar om vad ni/du vill läsa om!
Kram Emma

Snart lov!

Hej på er!
Jag har varit superdålig på att uppdatera de senaste dagarna, ber om ursäkt för det! Idag har jag varit i skolan och sen hade jag utvecklingssamtal, det gick jättebra:D Sen åkte jag till stallet och red Bella. Skriver om ridpasset imorgon, kram!


Happiness

Hej!
Vi fick sluta redan vid 12.10 idag eftersom musiken var inställd, så vi hade bara tre lektioner idag, skönt! Nu sitter jag och lyssnar på musik och håller på med en ny header, dock går det inte så bra haha:( Längtar verkligen till på onsdag, ska rida Bella igen då. Vi ska har framdelsvändningar igen, hoppas det går lika bra som förra gången.
Sötisen♥

Snabb videoblogg!


Jag och finaste Tilde!


Saturday!

Godmorgon eller vad man nu ska säga!
Idag ska jag inte göra något speciellt som sagt, tänkte fixa en ny header och ändra lite med designen här på bloggen. Tänkte kanske baka något också, får se. Jasg har inga ideer om vad jag ska blogga om just nu, har ni några önskemål? Det blir så tråkigt att bara läsa inlägg som det här hela tiden!
 
Snart är det i alla fall påsklov, det ska bli riktigt skönt. Jag åker upp till Idre med min familj på påskdagen och stannar där tills på torsdagen. Jag tror att jag ska rida där faktiskt, har varit där förut och ridit ut i snön på westernhästar, så jag hoppas att jag får rida den här gången också;)
 

Min fredag!

Hej!
Äntligen helg, åhh vad skönt!
Idag har jag varit i skolan som vanligt. Sedan när jag kom hem åkte jag med mamma och syrran och klippte mig, håret känns lite fräschare nu när alla slitna toppar är borta;) Hann även med att gå in på hööks en liten snabbis och köpa ett nytt spö hihi! Imorgon vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på, men på söndag kommer Tilde till mig och det ska bli superkul.
Kram!


Ridpass onsdagen 20/3

Häst: Bella My ( Bella)
På schemat: Framdelsvändningar
 
Jag red Bella för första gången igår, trots att jag aldrig har ridit henne förut gick det jättebra!
 
Vi började med att värma upp hästarna i alla gångarter och gjorde lite halter, volter och tempoväxlingar självständigt. Bella kändes väldigt pigg och lyssnade bra, det var lite svårare att få henne att minska tempot, men det gick det också. Vi jobbade mycket med övergångar från skritt till trav, vi skulle skritta minst några steg på varje lång och kortsida och verkligen få hästarna uppmärksamma. Bella lyssnade superbra på mig och tog mina hjäper jättebra!
 
Efter att vi hade värmt upp hästarna och fått dem lydiga och uppmärksamma började vi flytta bakdelen lite för skänkeln. Vi gjorde halt och flyttade bakdelen först två steg inåt, en två steg uttåt. Även det gick jättebra. Vi gjorde det några gånger tills det kändes bra. Sedan skulle vi trava hela fyrkanten, svänga in från valfri långsida och göra en framdelsvändning när vi kommit till mitten. Vi fick svänga in till mitten från en långsida hur många gånger vi ville. Bella lyssnade super och gjorde jättefina framdelsvändningar, hon var bara lite pigg när vi skulle trava runt fyrkantsspåret haha:)
 
Jag tycker att det gick jättebra igår!

Smakprov från dagens ridpass!

 

Snart stallet!

Hej!
Ska snart äta och sen ska jag till stallet och rida. Det ska bli superkul, jag tror vi ska öva på skänkelvikningar, men är inte säker! Skriver om ridpasset när jag kommer hem, kram<3


:(

Mår inte alls bra, har jätteont i halsen, världens hosta och känner mig sjukt trött i kroppen:( Hoppas jag blir bättre tills imorgon, vill verkligen rida!


Bra dag!

 
Jag och sötaste Jackpot hihi!
Jag har faktiskt haft en riktigt bra dag idag, vi började 9.10 eftersom vi började typ en timme tidigare i fredags på grund av nationella proven. På morgonen fick jag veta att jag fick ett B på ett matteprov vi haft tidigare, min lärare sa även att jag hade ett B som betyg i matte just nu, hade C förut! Nu gäller det bara att hålla det! Dagen har i alla fall rullat på bra, skolan har gått hyfsat fort;)
Är det bara jag som hatar att det snöar just nu? Vill ha våår!

HV polo

Jag kikade in på hööks hemsida och såg att det hade kommit en hel del nytt från HV polo. Jag tycker personligen att HV polo har extremt snygga pikéer och schabrak, jag tänker faktiskt köpa en piké själv! Jag tycker personligen att deras pikéer är lika snygga att ha till vardags som när man rider eller är i stallet! Vad tycker ni om HV polo?


If you can dream it, you can do it!

Behöver jag ens nämna vad jag har gjort sen jag kom hem?;)
Hej på er!
Just nu är jag tyvärr inte jättemotiverad när det gäller att blogga, men hittar säkert snart motivationen igen. Idag har jag haft en ganska bra dag, är inte lika trött som jag brukar vara på måndagar och sen så slutade vi inte så sent heller, det gjorde min dag lite bättre i alla fall. Ni kanske ser ovan vad jag har gjort sen jag kom hem, kollat på pll haha, är beroende...;)
Har ni haft en bra måndag?♥
 

Shopping 16/3

Hollister, ca 200:-
Hollister, 540:-
Hollister, ca 200:-/ del
Ginatricot, 199:-

My saturday!

Hej!
Nu sitter jag äntligen framför datorn och bloggar haha, har inte hunnit med det de senaste dagarna. Idag har jag somsagt varit och shoppat i Täby Centrum. Jag köpte en bikini, en vårjacka och två tröjor, tar bilder på allt och lägger upp imorgon istället! Jag har även hunnit med att titta på några avsnitt av PLL, bästa serien, lätt!
Snart ska jag nog gå och sätta mig i soffan med resten av familjen, myys! Annars ska jag inte göra något speciellt ikväll:)
/Emma

Täby snart!

Har precis fixat iordning mig och ska bara käka en liten snabbis, sen åker jag till Täby! Visar i ett inlägg vad jag har köpt ikväll, kramis!


Video!


Snart fredag:)

Hej!
Idag har det inte hänt något speciellt direkt, det har varit en ganska bra dag faktiskt:) Imorgon har vi NP i matte igen...jag måste erkänna att jag är lite nervös redan nu, men hoppas det går bra. Nu har jag nyss pratat lite med farmor om lite allt möjligt, mys hihi. Ska snart tvätta bort allt smink och så och sen ska jag kolla på lyxfällan.

Har ni haft en bra dag?


Planer inför helgen

Nu är det ju snart helg, så jag tänkte skriva lite om hur min helg kommer att se ut!
 
Lördag: Åker till Täby C och shoppar med mamma, behöver verkligen en ny bikini och sen kanske jag köper något mer från Hollister eller så, får se. På kvällen ska jag bara ta det lugnt med familjen.
Söndag: Åker antingen till stallet någon gång på eftermiddagen runt 14.30, eller så är jag med någon kompis.
 
Bloggen kommer uppdateras regelbundet under helgen också, lovar!
 
 

Hello readers!

Teorin var helt okej, vi pratade lite om vad som hände med hästen under de olika månaderna typ och lite vad som kunde hända med hästen t.ex under och efter sommarbetet. Sen sa Lina att vi skulle få prova en ny häst varje onsdag fram till mars är slut, så man skulle säga några hästar som man inte hade ridit på länge eller inte ridit alls, jag sa Winny, Bella och Clements. Nästa gång ska vi ha antingen framdelsvändningar eller skänkelvikningar, kommer inte ihåg.

Jag passar på att säga godnatt till er nu, eftersom jag inte kommer blogga något mer idag, puss!


Bästa av Rihanna!

 
 

Min åsikt om nätmobbning

Jag tycker att det är helt sjukt, så patetiskt att man trycker ner en människa genom att skriva elaka kommentarer på internet!
Det kan få en människa riktigt, riktigt ledsen, vad tjänar man själv på det liksom? Jag tror att grunden till att människor gör såhär är osäkerhet och avundsjuka och det försöker man dölja igenom att vara elak och såra någon. Om man får massor av elaka kommentarer slängda på sig ska man ju helst bara ignorera personerna som skriver allt och tycka synd om dem, men det är inte alltid så lätt...
 
Man ska behandla andra som man själv vill bli behandlad och jag tror att ingen, absolut ingen vill utsättas för nätmobbning.
Jag tycker att man ska tänka på vad man skriver för kommentarer och hur man själv skulle reagera om man själv fick en sådan kommentar!

Tisdag

Hej!
Jag kom hem för ett tag sen och sitter framför datorn och kollar lite grejer just nu. Idag hade vi NP i matte, jag vet inte riktigt hur det gick, hoppas jag klarade det i alla fall. På fredag har vi de två sista proven tror jag.
Ikväll ska jag till stallet eftersom jag har teori, hade hellre haft ridlektion men man får väl hoppas på att det blir ganska kul ;) Jag skulle gärna vilja att ni som läser den här bloggen, även om det inte är så många skriver någon kommentar då och då, det blir roligare för mig att blogga då! :)
Kram Emma♥
 

Top model Sverige!

Har nyss kollat på gårdagens avsnitt av top model Sverige, älskar programmet. Jag vet faktiskt inte vem jag vill ska vinna;) Skolan idag var helt okej, vi gjorde typ inget speciellt. Imorgon ska vi ha nationella prov hela förmiddagen, hoppas det går okej i alla fall.


Följ mig på weheartit!

Jag skaffade ett we♥it konto för inte så länge sen, så ni får mer än gärna följa mig där! Jag heter emmaaarundlof och lägger upp bilder på lite allt möjligt. Jag tycker att we♥it är såå bra eftersom det finns så unika och inspirerande bilder där, så jag rekomenderar det. Tryck här för att komma dit!
Smakprov:
Tumblr_min5rsvojq1r6f7vuo1_500_large
74f9557a7d2911e2af1622000a1fb845_7_large
Tumblr_mjbgmnthoo1qfpcnio1_400_large
 

Hej!

Nu sitter jag med ett glas smoothie i handen och kollar runt på lite bloggar, standard hihi! Har suttit och kollat på pll ett tag också, bästa♥ Är seriöst helt beroende... Annars hatr det inte hänt så mycket idag, förutom att jag var i skolan. Det har helt enkelt bara varit en vanlig måndag för mig del.
Hur har eran måndag varit?
 
Mamma kom nyss in och sa att hon hade anmält mig till det där halvdagslägret på ridskolan i sommar som jag nämde någon gång förut, det ska bli jättekul!

Monday...again

Failbild från Stockholm horse show!
Godmorgon :)
Jag är verkligen extremt dålig på att uppdatera, men från och med nu SKA det bättras! Jag sitter i min säng med datorn i knät och är sjukt trött just nu, sov inte alls bra inatt, usch! Idag slutar jag ett i alla fall så det blir inte en så lång skoldag, skönt. Gick nyss in på ridskolans hemsida och såga att det är teoridag på onsdag, jag som trodde att vi skulle rida haha :( Aja, vi kanske får lära oss något istället...
/Emma

Good friends are like stars, you don't always see them, but you know they always there

Hej & Godmorgon!
Idag ska jag till stan och käka lunch, så tror vi ska åka runt 10.30. Skulle åkt till stallet idag egetligen, men det blev lite ändrade planer;) Bloggar mer när jag kommer hem, ha en bra dag!


Löördag!

Hej på er!
Har inte bloggat någonting idag, ber tusen gånger om ursäkt för det. Har tillbringat hela kvällen med familjen och kollat på melodifestivalen, Robin vann ju! Jag tycker hans låt blir bättre och bättre ju fler gånger man hör den, så det var väl bra att han vann, stort grattis! Nu ska jag lägga mig i sängen och hålla på lite med ipaden, pussar!


My friday!

Hej bloggen! :)
Idag hade vi muntliga NP (nationella prov) i engelska, det gick förhoppningvis helt okej. Nästa vecka har vi även NP i matte, hoppas inte det blir supersvårt:/ Aja, skolan gick ganska snabbt.

Jag ska snart ta en dusch, ha hårinpackning och ansiktsmask, myys. Sedan måste jag bara läsa lite ur boken jag har fått låna av Frida i min klass, den är såå bra hihi!
Ha en bra kväll!


I want summer....NOW!

We♥it
 
 

Min favoritdag!

ÄNTLIGEN FREEDAAG!
Godmorgon allihopa!
Hoppas ni har haft en skön början på eran fredag. Idag börjar jag inte försen 8.55, superskönt:) Slutar dock 15 sen, vilket inte är riktigt lika skönt. Annars blir det väl en vanlig dag i skolan, när jag är hemma ska jag inte göra något alls, kanske städa rummet och fixa lite i det, men annars vet jag inte. Det blir nog bara en myskväll med familjen.
 
Sen på lördag ska jag troligen till stalllet ock kolla på blåbärshoppningen, funderar faktiskt på att vara med själv någon gång, får se. Min helg kommer nog bli ganska så lugn annars tror jag, mycket uppdatering väntar;) Funderar på att byta header, vad tycker ni om den jag har nu?
 

Jämnförelse

Då:
 
Nu:
 
Ser ni någon skillnad?

You only live once, but if you do it right, once is enough

Bild från i höstas
 
Förlåt för den extremt dåliga uppdateringen!
 
Idag så slutade vi 16, eftersom vi hade idrottslyft, lite onödigt enligt mig. Käkade nyss middag i alla fall, var sjukt hungrig. Jag har inte så mycket att göra ikväll, har bara en liten franskaläxa men annars inget mer. Dock glömde jag boken i skolan, så ska försöka få tag på orden via nån i min franskagrupp.
Igår när jag var i stallet såg jag att det fanns ett papper med alla sommarkurser på ridskolan, jag tror att jag ska gå på ett halvdagsläger 17-19 juni för Anna Rönnberg, det skulle vara kul! Hoppas sommaren kommer hit fort hihi:)
 
Nu ska jag fixa några tidsinställda och lyssna på lite musik, ha en bra kväll!
Kram Emma
 

Ridningen idag!

Red Magi idag. Under uppvärmingen gick det bra, vi red volter lite självständigt, lite temopväxlingar och värmde upp noga i alla gångarter. Sedan började vi hoppa ett räcke och ett kryss. Även det gick bra, hade ett lite dåligt tempo men annars funkade det bra.

Sen fortsatte vi hoppa samma typer av hinder fast med olika avstånd mellan varandra. Även det gick bra, fick upp ett lite bättre tempo. Är nöjd med dagens ridpass! Nästa gång ska jag rida Bella, det sa Lina till mig efter lektionen:D


Trött...

Godmorgon på er!
Mitt ipadfodral kom igår kväll, det är såå snyggt hihi:) Nu har jag nyss fixat iordning mig och sitter bara och kollar lite bloggar. Idag har jag ridning, det ska bli superkul, jag ska hoppa Magi. Mamma filmar förhoppningvis. Bloggar från datorn när jag kommer hem, kram!


Hej!

Jag har inte uppdaterat så bra idag, har inte några ideer om vad jag ska skriva om. Vad vill ni läsa om? Nu sitter jag bara i soffan med datorn i knät hihi.
Puss

Video:)


Vad en bra blogg ska innehålla!

-En snygg design
Det är det är det som de flesta kollar på först när det går in på bloggen.
-Lagom mycket uppdatering
Uppdaterar man för ofta, blir det jobbigt att läsa alla inlägg och gör man det för sällan får ju läsarna inte något att läsa och kanske slutar läsa bloggen.
-Rättstavade inlägg
Det blir jobbigt att läsa om det finns massor av små stavfel i inläggen.
-Minst en bild till varje inlägg
Jag tycker att det blir roligare med en liten bild efter!
 

Godmorgon!

Jag bytte kod till min ipad och lyckades glömma den igår kväll, så det blev avaktiverad i 60 minuter två gånger haha, inte så lyckat. Jag kom in på den precis i alla fall, chansade på nån kod och den var rätt!

Idag ska klassen till Norrviken och åka skridskor, det ska bli ganska kul, man slipper lektioner i alla fall;) Jag har gjort ett tidsinställt inlägg, hann inte göra mer, men hoppas att det kommer upp när det ska och så. Kram på er!


Före och efter

Jag redigerade en bild i photoshop lite, ändrade lite ljusnivåer och lite kontrast. Tyckte att bilden blev rätt fin och ljus, personligen älskar jag bilder med lite extra ljus! Här ser ni skillnaden:
Före:
Efter:
Vad tycker ni?
 

Vårkänslor

Det var så hilma "vårigt" ute idag när jag gick hem, fick verkligen vårkänslor hihi. Dessutom var det riktigt varmt i solen också! Min måndag har varit ganska bra, jag är bara sjukt trött.. Vi fick i alla fall tillbaka något engelska prov, fick 60,5 av 65 så jag är nöjd:D Annars hände inte så mycket, skoldagen rullade på som vanligt.
Nu har jag varit hemma sen två ungefär och inte gjort så jättemycket, redigerat lite bilder i photoshop och lyssnat på lite musik.
 
Hur har eran måndag varit?
 
 

Beställt!

Jag beställde detta fodralet från idiwa igår kväll. Jag behöver ett nytt fodral till min ipad och tyckte detta var supersnyggt, så hoppas på att få det så snart som möjligt. För tillfället har jag ett fodral i samma modell fast i svart och utan rutmönster, det har dock gått sönder i hörnen och sen tycker jag att det är lite tråkigt;) Ni hittar i alla fall detta fodralet HÄR för 199:-.
 
 

Måndag...

Godmorgon!
Jag är sjukt trött, det är jag alltid på måndagsmornar, men annars har min morgon varit bra:) Det ska bli kul och träffa kompisarna nu, men jag hoppas att lektionerna rullar på hyfsat snabbt ändå;) Det kommer inte att bli så jättebra uppdatering här under dagen, men uppdaterar förhoppningsvis när jag kommer hem. Ha en riktigt bra måndag nu!

Söndag kväll

Var somsagt i stallet idag, det var kul men kallt! Nu har jag precis duschat och sitter och väntar på att PA ska börja hihi;) Att det är skola imorgon känns ju inte alls kul, men börjar i alla fall sent så det är ju skönt.
Kolla på bilderna nedan, döör vad gullig ponnyn är. Bilderna är från i onsdags, kolla steget hihi!


Twilight!

Jag är verkligen beroende av Twilight, har sett alla filmer säkert över tusen gånger, läst alla böcker minst 2 gånger, jag älskar Twilight kan man kort och gott säga. Synd att det inte kommer någon mer film! Jag kan inte säga att jag har någon speciell favoritfilm av alla filmer, men jag gillar Eclipse och Breaking dawn part 1 och 2.
 
 

Dagens planer!

En av mina favoritbilder jag har tagit
Hej på er!
Just nu sitter jag och lyssnar på musik på spotify. Jag har haft en väldigt lugn morgon, har bara kollat lite på film och käkat frukost ungefär;) Idag ska jag till stallet runt klockan 14, det ska bli kul. Kanske är där till 17 eller nåt, vet inte riktigt. Sedan ska jag bara ta det lungt ikväll, kolla på Ponnyakuten och ta en dusch. Imorgon är det skola vilket inte är såå kul, hade gärna haft lov en vecka till! Dessutom har vi nationella prov i matte snart tror jag det var...
 
Den här veckan kommer nog bli rätt lugn, för måndag och tisdag har jag inga speciella planer än, på onsdag ska jag hoppa Magi, på torsdag åker jag kanske till stallet eller är med någon kompis och fredag har jag inga planer för än. Hoppas ni får en jättebra söndag, kram!

Ridpass 27/2-Markarbete

I onsdags red jag Magi igen. På schemat stod det hoppning men Lina sa att vi skulle börja med att ha markarbete och se om vi hann med någon hoppning.
 
Vi började i alla fall med att värma upp i skritt och trav först. Sedan fick vi gå in självständigt på A, C och mittvolten. Vi jobbade även över upphöjda bommar på A volten. Sedan fick vi rida en båge med bommar också och galoppera på den ena långsidan. Det gick bra, han bjöd verkligen framåt i galoppen och över bommarna. Efter att vi hade ridit bågen några gånger ställde Lina upp ett kryss som vi fick komma på några gånger. Även det gick bra. Efter det så fick vi hoppa en båge med två kryss. Ibörjan var han lite seg, men det släppte fort och andra gången jag hoppade vart han ganska pigg faktiskt. Han fattade i alla fall galopp självmant innan första hindret;)
 
Jag tyckte att onsdagens ridpass var ett bra ridpass, han var ganska pigg och lyssnade bra. Nästa vecka ska vi hoppa mer:D