Absolut finaste<3


Första inlägget från ipaden!

Denna blogg är ju fortfarande lösenordsskyddad, men jag tror att jag tar bort skyddet snart och börjar blogga här! Jag ville bara se om detta inlägg kommer upp, så jag vet om det funkar:)
Kramar!


Ridpass 20/2-13

I ondags red jag Magi, på schemat stod det sitsträning och lite galoppfattningar, så vi jobbade med det. Vi började med att värma upp lite i skritt & trav. Ibörjan fick vi jobba lite självständigt med halter & volter vid bokstäverna. Det funkade bra, han lyssnade bra & så. Vi jobbade även en hel del med ställning & att få hästarna mjuka & lydiga. Magi var ganska mjuk & fin. Sedan började vi jobba med sitsen, Lina gav en massor av tips; att vrida händerna uppåt, hålla blicken framåt, hålla armbågarna intill kroppen, ha händerna på varsin sida om manken, ja, man fattade vadman skulle jobba med. Jag koncentrerade mig mest på att jobba med min hållning, mina hälar & mina händer & det såg bättre ut efter några varv!
 
Sedan gick vi in på A och C volten och tog några galoppfattningar. Ibörjan var hade han inte alls någon bra galopp & bröt av hela tiden. Lina sa till mig att jag skulle driva mer i galoppen. Jag gjorde om fattningen & var sedan på honom hela tiden med skänkeln & då fick han en riktigt bra galopp. Sedan gick vi alla in på samma volt & jobbade med mycket övergångar från skritt till trav. Vi jobbade även i nedsittning i traven & de som ville red utan stigbyglar. Magi lyssnade jättebra på min skänkel & jag tyckte även att det gick riktigt bra att sitta ner! Sedan skrittade vi av hästarna på lång tygel:)

Presentation!

Hej!
Jag tänkte bara skriva en liten snabb presentation så jag kan lägga in en bildlänk till det i menyn.
 
Mitt namn är Emma & jag är en glad tjej född den 6 augusti år 2000. Mina största intressen är att rida & vara i stallet, fotografera & att umgås med vänner. Jag rider på onsdagar, alltså en gång i veckan på Väsby Ridklubb. Jag försöker även att hinna med att vara i stallet en dag utöver det! Jag har ganska många vänner genom stallet & ridningen vilket är riktigt kul!
 
En av de ponnysar jag har fasnat lite extra för är Clements, en fuxfärgad C-ponny. Clements är ett riktigt fint litet sto, jag tycker att hon är jätterolig att rida. I stallet låtsas hon vara lite sur ibland, men gör aldrig något dumt. Nu har hon varit halt ett tag, men har börjat gå lektioner igen.
Den andra ponnyn som jag också har gillar skarpt är en mörkbrunt valack vid namn Magi. Magi är supersnäll, han är en riktig klippa som man kan lita på i alla lägen. Han har byggt upp mitt självförtroende inom hoppningen & ligger mig riktigt varmt om hjärtat!
 
Jag själv skulle beskriva mig som en posetiv, lite blyg & ambitiös tjej. Jag har ett CP skada från födseln som gör att jag änvänder ett gånghjälpmedel, det är allt! Jag ser mig själv som en ganska vanlig tjej ändå, tänker inte så mycket på mitt handikapp. Om ni har några frågor är det bara att skicka iväg en kommentar, jag svarar mer än gärna!
Kramar

Välkommen till min nya blogg!

Mitt första inlägg.